top of page
  • Szerző képeMevid

Irány a csúcs, egy jó ügy érdekében!

Az elmúlt hétvégén egy különleges kihívás valósult meg Pécsett, a Pécs Normandia Lions Club és a lehetetlent nem ismerő Németh Norbert, kerékpáros által.  Mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy mindezt támogathattuk!


TÖRJÜNK EGYÜTT A CSÚCSRA A LIONS HÁZÉRT! - EVERESTING KIHÍVÁS

tárgymezővel kaptuk meg azt a megtisztelő felkérést, hogy mi is részesei és támogatói legyünk egy csodás ügynek!


Cél a Mt. Everest - a lehetetlen nem létezik!
Cél a Mt. Everest - a lehetetlen nem létezik!

2024. május 04.-én szombaton a Mecsek hegység és Pécs városa adott otthon az Everesting kihívásnak, amelynek lényege, hogy egy bátor résztvevő kiválaszt egy „dombot” bárhol a világon és addig köröz rajta, amíg el nem éri az összesen 8848 méternyi szintkülönbséget, amely a Mt. Everest magasságával egyenértékű. Ez jelen esetben 180 méteres szintkülönbséget jelentett Németh Norbertnek körönként, így összesen 49-szer kellett megtenni a kerékpárosnak a Misina körparkoló és a Hotel Kikelet közötti szakaszt. Ez körönként 2,5 km távolságot jelentett, amelyet összesen 14 óra és 58 perc alatt sikerült teljesítenie.


Norbert bevállalta, méghozzá egy igen jó ügyért! Ugyanis a Pécsi Normandia Lions Club számára ajánlotta fel köreit, pontosabban a körökért befolyt támogatói pénzösszegeket. A támogatások a PNLC által üzemeltetett pécsi Szülőszálláshoz kerültek, hiszen ők nap-mint-nap emberfelettit nyújtanak azzal, hogy a Pécsi Gyermekklinikán tartósan ápolt, súlyos beteg gyermekek szülei számára ingyenes szálláslehetőséget biztosítanak.


Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhattunk egy hiánypótló és országosan is egyedülálló támogatói tevékenységhez és Norbi három körét is „örökbe fogadhattuk”.



Németh Norbert kerékpáros, aki a Pécs Normandia Lions Club javára tekerte meg 49.-szer a Mecseket az Everesting kihívás keretében
Németh Norbert kerékpáros és a köridő

14 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page