Elindult a Zöld Tányér Kaland!
- Mevid
- 4 nappal ezelőtt
- 2 perc olvasás
Még nagyobb hangsúlyt helyeztünk az edukációra a közétkeztetésben! 📚
Örömmel jelentjük be, hogy hivatalosan is útjára indult a Zöld Tányér Kaland projekt 🍽️! A kezdeményezés célja, hogy játékos, izgalmas formában edukálja a fiatal generációt, és közelebb hozza hozzájuk a közétkeztetés világát – annak kihívásaival, lehetőségeivel és megoldásaival együtt.
A történet középpontjában két fiktív főszereplő áll: Levente és Zsófi, akik hónapról hónapra újabb kalandokba keverednek, újabb nyomozásokba kezdenek. Rajtuk keresztül mutatjuk meg, hogy milyen döntések, alapanyagok és szemléletformáló lépések szükségesek ahhoz, hogy a közétkeztetés fenntarthatóbb és tudatosabb legyen.
🔍 A Zöld Tányér Nyomozók 🔍
A főszereplőink átlagos, hétköznapi gyerekek, akik kíváncsiak a világra. Emiatt könnyebb kapcsolódni hozzájuk, könnyebben lehet velük együtt átélni a kalandokat. A havonta változó ügyek igyekeznek hasznos témaköröket feszegetni, persze mesés, kézzelfogható elemekkel.
Novemberi küldetés:
"A Kincskereső Kód: Helyi hősök a tányéron!"

Az első hónap témája a helyi alapanyagok világa volt. Zsófi és Levente ebben a tanévben nemcsak titkokat nyomoztak ki, hanem közben finom és ízletes ételeket is kóstoltak. Novemberben különösen arra fókuszáltak, hogy milyen ételek származnak helyi termelőktől, és például arra is rávilágítanak, hogy miért jó, ha helyit választasz?
Decemberi küldetés: „Nyomozati Eredmény: Honnan származik a sok ételmaradék valójában?”

A decemberi küldetés középpontjában az ételpazarlás állt. Itt a fókusz azon volt, hogy honnan került ennyi étel a kukába: az étkezőből, a konyháról, vagy egészen máshonnan. A nyomozás során fény derült arra is, hogy mekkora anyagi költsége lehet annak, ha sok étel vész kárba – és mire lehetne mindezt inkább felhasználni.
A következő időszakban Zsófi és Levente lesznek a gyerekek társai ebben az izgalmas kalandban, hogy együtt fedezzék fel, mi minden rejlik a tányérunkon.




