top of page
  • Szerző képeMevid

Cseppet sem unalmas céges képzési helyszín - Belső képzések

"Nemcsak megszerezni, a munkatársakat megtartani sem könnyű..."

A jó munkatársak megtartása egy nagyon kiemelt feladat a cégek számára. A megfelelő munkaerő megtartása létfontosságú a vállalatok számára, ez az egyik kulcsa, hogy fenntartsák a vállalat hatékonyságát és sikerességét.


Cseppet sem unalmas céges képzési helyszín - Belső képzések
Cseppet sem unalmas céges képzési helyszín - Belső képzések

A motivált munkatársak, ha jól érzik magukat, akkor azt a munkájuk is egyértelműen tükrözi, hiszen hatékonyabbak, szívesebben túlóráznak és könnyebben megoldják a bonyolultabb feladatokat és szituációkat is. Ezek pedig mind egyre növelik egy cég sikerességét.


Nem csak a versenyképes fizetés, a megfelelő munkakörülmények, a reális elvárások azok, amelyek az elégedettséget növelik, noha ezek is elengedhetetlenek a lojalitás és motiváltság megteremtéséhez.


De milyen lehetőségek vannak még, hogy a munkatársakat motiváljuk és minél tovább alkalmazottjaink között láthassuk?


Motiváció növelés


Az egyik legjobb módja a motiváció növelésének, ha a belső képzéseket biztosítunk a kollégáknak. Ezek a tréningek segítenek a munkatársaknak abban, hogy fejleszteni tudják képességeiket, növelni a tudásukat, és ezzel erősítsék karrierjüket. Az ilyen képzések ösztönzik a munkatársakat, hogy folyamatosan fejlődjenek, és javítsák a saját és csapatuk teljesítményét. Emellett kiemeltnek és fontosnak is érezhetik magukat.


Jutalmazzunk képzéssel?


A válasz, egyértelműen az, hogy IGEN! Azon dolgozók, akik amúgy is jól teljesítenek, lehetőséget kaphatnak szakmai tudásuk fejlesztésére, újabb szakmai ismeretek elsajátítására. Amennyiben megfelelően kommunikáljuk a munkatársak felé, nem kötelező elemként, hanem jutalomként kerül bemutatásra a képzési lehetőség, sokkal nagyobb érdeklődést mutatnak feltehetően a kollégák a lehetőség iránt. Amennyiben ezt egy kellemes kikapcsolódási lehetőséggel is egybekötjük esetleg, úgy még inkább felkelthető az érdeklődés!


Közösségépítés A belső képzések lehetőséget biztosítanak a munkatársak számára, hogy kapcsolatot építsenek egymással, és ezáltal közelebb kerüljenek egymáshoz. Az ilyen kapcsolatok erősödése segíthet megtartani a munkatársakat a vállalatnál, hiszen ezáltal úgy érezhetik, hogy fontos részei a közösségnek.


Emberi kapcsolatok Amikor a belső képzéseket szervezitek, gondoljatok rá, hogy ez legyen egy kicsit különleges is. Béreljetek ki egy külön helyszínt vagy konferenciatermet (Erre is van jó ötletünk), és utána szórakozzatok is kicsit. Az ilyen kikapcsolódási lehetőségek növelik a munkatársak összetartozásának érzetét, és javítják a munkahelyi légkört, így nem csupán egy belső képzésen vesznek részt a kollégák, hanem ezáltal egy rögtönzött csapatépítő programot is kínálhat a munkáltató. Végül, fontos megjegyezni, hogy a munkatársak megtartása folyamatosan jelen lévő, visszatérő feladat. Az elvárások és a körülmények folyamatosan változnak, ezért fontos figyelni és alkalmazkodni a munkatársak igényeihez. Összességében, a belső képzések és a különlegesebbé varázsolt céges események segítik a vállalatodat a munkatársi köröd megtartásában, sőt a motivációik és kompetenciáik együttes javításával a hatékonyságra is igen jó hatást tudsz gyakorolni.


Amennyiben Te is tervezel ilyen vagy hasonló céges rendezvényt, képzést személyre szabott ajánlatot tudunk adni számodra a megvalósítás helyszínével, ellátásval és kiegészítő programjaival kapcsolatban.

36 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page