top of page
  • Szerző képeMevid

Caflisch cukrász emlékverseny 2023

A Svájci Nagykövetség Magyarországon és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata az október 4-8. között megrendezésre kerülő Svájci Napokhoz kapcsolódóan „Caflisch cukrász emlékverseny 2023” címmel pályázatot hirdetett cukrász tanulók számára.


Minden Pályázó 1 db lehetőleg Svájchoz és Pécshez köthető alapanyaggal, Mecseki ízvilággal, Caflisch Kristóf svájci származású pécsi cukrászmesterrel összefüggésbe hozható tortával nevezhetett. Pályázni kreatív új ötlet és saját recept alapján készített tortával lehetett.


Végül mind a négy végzős tanulónk jelentkezett, ezért komoly fejtörés volt 4 db új tortát kitalálni meghatározott alapanyagokkal, de összedugtuk a fejünket és hosszas ötletelés után megszülettek a tervek!


1.      Szalonspicces sóskaramellás torta körtével

Első tanulónk Svájci Lindt csokit kombinált Pécsi barnasörrel.

Egy barnasörös csokis piskóta meglocsolt barnasörös redukcióval készült el első lépésben.

Egy rétegben sóskaramellás krémmel bolondítottuk meg, majd a másik rétegben pedig a vaníliás körtekrém adta meg az ízvilág tökéletes kombinációját.

Esztétikailag a karamellás - körtés díszítés adta meg az íz és a küllem harmóniáját.


2.      Csokis-Bodzás pillanat

Második tanulónk Svájci Lindt csokit kombinált Pécsi Bodzás Radlerrel.

Elsőlépésben egy diós piskótát készített tanulónk, melyek közé egy bodzás vaníliakrém és a következő szintre egy lágy csokikrém készült.

Csokoládéglazúr és tejszínhab rózsák díszítették a remekművet.


3.      Meggyspicces-csokis kavalkád

Harmadik tanulónk Svájci lindt csokit kombinált Pécsi Meggysörrel.

A sárga piskóta alap és a meggysörös, meggydarabos krém adta meg az alap ízvilágot. A kompozíciót a csokoládékrém tette különlegessé és ízletessé.

Tanulónk a díszítéshez a meggyet cukorral és meggysörrel főzve egy kellemes krémet hozott létre, és a krémmel, habrózsákkal és csokiforgáccsal díszítve tálalta a zsűri számára.


4. Chilis-Csokis bormámor

Negyedik tanulónk Svájci Lidt csokit kombinált Cirfandli pécsi fehérborral.

A chilis-csokis piskóta, amely a torta alapját adta, különleges párosítása lett a borból készült redukciónak, amelyet vaníliás krémmel elegyített, és fahéjjal ízesített.

A tortát édes morzsás panírral, habrózsákkal és csokiforgáccsal díszítve vitt a zsűri elé.


Tanulóink a sok résztvevő között, kreativitásukkal a középmezőnyben végeztek, emléklappal, szakkönyvvel és sok értékes tapasztalattal lettek gazdagabbak.








21 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page