Projekt kódszáma:GINOP-5.2.4-16-2016-00033
Projekt címe:Pályakezdők foglalkoztatásának támogatása a MEVID Zrt.-nél
Projekt fizikai befejezésének dátuma:2018.03.30.
Elnyert támogatás összege:5 556 565 Ft
Támogatás intenzitása100%

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a „Pályakezdők foglalkoztatásának támogatása a MEVID Zrt.-nél” című projekt keretében a MEVID Zrt. 3 fő gyakornokot és 1 fő mentort foglalkoztatott. A támogatás mértéke közel 5,56 millió Ft, amely 100%-os Európai Uniós támogatásból valósult meg.

A MEVID Zrt. a régió egyik legrégebbi múlttal rendelkező vendéglátóipari vállalkozása. A Nemzetgazdasági Minisztériumnak köszönhetően a MEVID zrt.-nek a projekt keretén belül sikerült a megítélt támogatási összegből három pályakezdő gyakornokot (szakács, felszolgáló és recepciós), valamint mellettük a munkájukat segítő, értékelő szerepet betöltő mentort foglalkoztatni.

A projekt célja volt, hogy a gyakornoki programunkba bevonásra kerülő fiatal pályakezdők a MEVID Zrt.-nél szerezzenek gyakorlati tapasztalatot, megismerjék a vállalati kultúránkat is, és a szakmai fejlődésen túl elköteleződjenek a szervezetünk iránt.

A projekt eredményeként a 3 fő pályakezdő gyakornok valós szakmai gyakorlatot szerez, amelynek keretében egy sokrétű, jól működő, széles és változatos megrendelői körrel rendelkező vendéglátóipari szervezetben megismerkednek a különböző szakterületeken felmerülő egyes feladatokkal, kihívásokkal így a későbbiek során is megállják a helyüket. Ez a változatos munkatapasztalat munkaerő piaci szempontból is előnyt jelent egy későbbi álláskeresésnél, illetve a sokrétű tapasztalat segít a karrierépítés elején a szakterületek közötti orientációban

A projekt megvalósítási időszaka 2017 februárjától 2018 márciusáig tartott. A támogatás során elnyert összegből a gyakornokok és a mentor bér- és járulékköltsége kerültek finanszírozásra.